GDPR

GDPR

Den 25 maj 2018 började en ny lag, GDPR att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. Läs mer här: Datainspektionen

Lilofant Design är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina inköp, samt i marknadsföringssyfte om du anmält dig till nyhetsbrev. Lilofant Design lämnar INTE ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part, annat än det som nämns i andra punkten nedan.

Lilofant Design har som e-handlare skyldigheter att se till att dina uppgifter behandlas enligt följande:

- Vad menas med personuppgifter?
Med personuppgifter menas information som kan knytas till en enskild person.

- Vilka uppgifter samlar vi in?
För att kunna hantera köp samt kundärenden lagrar vi följande uppgifter:

För- och efternamn, adress, telefonnummer, e-post samt köphistorik. Om kunden väljer att betala mot faktura lagras även personnummer. Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.

-Vilka uppgifter delas?

Nedan kan du hitta en redogörelse för vilka bolag vi delar information med samt varför vi gör det.

- Betalväxel

När du genomför ett köp delas information med vår betalväxel. Det som sparas är för- och efternamn, adress, e-post, telefonnummer samt köphistorik. Väljer du att betala mot faktura så lagras även ditt personnummer. Informationen sparas/delas för att kunna genomföra köpet men också för att skydda dig mot bedrägeri. I dagsläget använder vi Stripe.

- Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar måste vi dela viss information med fraktbolaget. Vi delar för- och efternamn samt adress för leverans. E-post och/eller mobilnummer för avisering. I dagsläget använder vi DHL och PostNord för leverans.

- Nyhetsbrev

Om du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev så delas för- och efternamn samt e-post med vår tjänsteleverantör. Vi sparar/delar för- och efternamn för att kunna göra utskicken mer personliga. Din information delas för att vi ska kunna använda tjänsten och på så sätt hålla dig uppdaterad med erbjudanden/information. I dagsläget använder vi Mailchimp för utskick.

- Rätten att bli glömd

Du har när som helst rätt att raderas ur systemen (med vissa begränsningar, som bokföringslagen).

- Ta del av lagrad information

Du har rätt att få ett utdrag av all information som vi har om dig hos oss.